Smart house

Smart home sistem – pametne tehnologije u službi komfora.

Šta je smart house ili smart home system?

Smart house ili smart home sistem podrazumeva da nekretnina, stan ili poslovni objekat sadrži različite senzore povezani sa smart – „pametnim“ uređajima u objektu u jedinstven sistem. Samim sistemom se može upravljati na različite načine, u skladu sa potrebama i navikama korisnika.

Smart home system troši racionalno električnu energiju čime doprinosi očuvanju životne sredine.

Smart house u Višnjićevoj 18 na Dorćolu

Prilikom projektovanja zgrade u Višnjićevoj 18, u skladu sa savremenim tehnologijama i trendovima, radili smo u želji da se olakša funcionisanje i pruži dodatni nivo komfora. Zato je planirano da budućim stanarima pružimo mogućnost potpune automatizacije svih funkcija zgrade i stanova. To smo uspeli kroz ugradnju pametnog sistema za upravljanje domom – tzv. Smart house ili smart home sistema.

Ovaj sistem je na bazi KNX standarda otvorenog tipa. KNX standard otvorenog tipa pogodan je za sve buduće nadogradnje i kompatibilan sa svih novim uređajima, a pogotovo uređajima budućih generacija.

Grejanje i klimatizacija u okviru Smart home sistema

Kao rešenje za grejanje i klimatizaciju sa ciljem najvećeg mogućeg nivoa komfora i optimizacije potrošnje energije, odlučili smo se za toplotne pumpe vazduh – voda i to individualne jedinice za svaki stan posebno najkvalitetnijih proizvođača Mitshubishi i Daikin. Opremljene su unutrašnjim jedinicama i hidrobox modulima sa bojlerima za pripremu sanitarne vode od 200 ili 300l i pripremu vode za grejanje sistemom podnog grejanja u svim prostorijama, kao i grejanja i hlađenja preko Fcu zidnih ili plafonskih jedinica. Upravljanje i kontrola omogućene su ručno ili daljinski putem aplikacije preko KNX smart home sistema.

Izbornik