Lokacija Višnjićeva 18

Za lakoću življenja u svakom kvadratnom metru – Dorćol House.

Objekat Dorćol House – lokacija Višnjićeva 18 – rekonstrukcijom fasade stare kuće, integracijom i izgradnjom novog savremenog objekta na uglu Višnjićeve i Dušanove ulice na gornjem Dorćolu na atraktivnoj i urbanistički valorizovanoj lokaciji, jasno zadržava i dodatno afirmiše istorijski ambijent raskršća frekventnog ugla kao početak urbanog sklopa ili njegov definisan završetak, sve u zavisnosti sa koje pozicije se sklop sagledava.

Zašto je lokacija Višnjićeva 18 idealna za vašu nekretninu

Lokacija u samom srcu Dorćola, na uglu ulica Cara Dušana i Višnjićeve, predstavlja veoma važnu komponentu istorijskog jezgra grada Beograda i tradicionalnog dela prostora koji u svesti građana postoji kao autentičan ambijent oformljen u blizini Kalemegdanskog parka, reka Save i Dunav, Trga Republike i centralne pešačke zone Grada Beograda, u neposrednom okruženju ključnih gradskih znamenitosti, pravaca kretanja i ambijenata.

Dorćol je oduvek predstavljao zanimljivu, inovativnu, kreativnu i naprednu beogradsku opštinu koju su krasili kosmopolitski duh i otvorenost.   Najstarija raskrsnica u ovom kvartu i sam njegov centar je raskrsnica između ulica Kralja Petra, Cara Dušana i Dubrovačke i upravo po njoj je Dorćol i dobio ime.

1. Studenstski park – 350m 4 min
2. Knez Mihailova ulica pesaska zona – 700m 7 min
3. Kalemegdan 550 m 6 min
4. TRG Republike 900 m 10 min
5. Narodno pozorište 900m 10 min
6. Skadarlija 650m 7 min
7. Bajlonijeva pijaca 700m 7 min
8. Prva Beogradska gimnazija 400m 4 min

9. Osnovna škola „Mihajlo Petrović Alas“ 150 m – 2 min
10. SC 25 maj , reka Dunav kej 1,3 km 14 min
11. Beton hala , reka Sava 1,4 km 17min
12. ZOO vrt 650m 6 min
13. Beogradski univerzitet – Akademski plato 500m – 5min
14. Crkva Aleksandra Nevskog 400m – 4 min
15. Bitef teatar 800m – 8 min
16. Aerodrom 19km – 20 min

Dorćol je kulturni centar Beograda

Dorćol House u Višnjićevoj 18 je perfektna lokacija u kojem god da se životnom dobu nalazite. Bilo da tražite idealni stambeni prostor za vas illi vašu porodicu illi pak savršeno mesto za poslovanje, Dorćol je pulsirajuće središte Beograda u kojem ćete pronaći sve što vam je neophodno na samo korak od vas!

Na samo 2 minuta hoda od vašeg stana se nalazi Osnovna škola „Mihailo Petrović Alas“, osnovana 1959. godine, sa istorijskim značajem za Beograd. U sklopu škole je otvoren i muzej našeg priznatog naučnika po kome je i sama škola dobila ime.

Renomirana Prva Beogradska gimnazija je locirana na samo 400 metara od Višnjićeve 18, dok se na pešačkoj razdaljini nalaze i brojni fakulteti u centru grada:

  • Filološki
  • Filozofski
  • PMF i drugi.

Knez Mihailova i Kalemegdan najpoznatije šetalište i tvrđava na samo par minuta udaljenosti od Višnjićeve 18

Centrom Beograda se definitivno smatra ulica Knez Mihailova koja je od Dorćol House objekta udaljena svega 700 metara.  Sama pešačka zona je bogata starim zdanjima koja odolevaju vremenu i prikazuju istoriju srpske arhitekture, a naravno obiluje i brojnim restoranima, kafićima, knjižarama, luksuznim prodavnicama, kao i šoping centrom u Rajićevoj ulici.

Ova centralna pešačka zona vodi do najpoznatije beogradske tvrđave, Kalemegdana, koja je okružena prelepim prostranim i lepo eređenim parkom, sa koje se pruža predivna panorama na ostale delove Beograda. U sklopu tvrđave nalaze se i muzejsko-istorijski objekti kao što su:

  • Kula Nebojša
  • Vojni muzej
  • Observatorija
  • Galerija Prirodnjačkog muzeja
  • Crkva Ružica

Takođe, u okviru kompleksa Beogradske tvrđave se nalazi i Vrt dobre nade – zoološki vrt koji predstavlja atrakciju za najmlađe.

Lokacija Višnjićeva 18 – nadomak Trga republike, Narodnog pozorišta i Narodnog muzeja

Sve najpoznatije, najznačajnije i najvrednije kulturne institucije nalaze se na Trgu republike, samom centru Beograda, od kojeg je kompleks Dorćol House udaljen svega nekoliko minuta laganog hoda.

Narodno pozorište, za sve ljubitelje pozorišne umetnosti, nalazi se na samo 900 metara udaljenosti pa tako možete prisustvovati svakoj premijeri u ovom teatru koje Trg republike, svojim velelepnim zdanjem, krasi od 1868. godine.

Narodni muzej u Beogradu je još jedna nezaobilazna, i od naprocenjive važnosti, kulturna institucija nastala davne 1844. godine. Ovo je najstarija muzejska ustanova u Srbiji u čijem se sastavu nalaze i Galerija fresaka, kao i Muzej Vuka i Dositeja koji se nalaze na Dorćolu, jednom od najlepših i najstarijih delova Beograda.

Izaberite Dorćol House i budite u centru gradskih dešavanja u svakom trenutku

Boemska četvrt, Skadarlija je jedna od najstarijih i najlepših ulica u Beogradu, koju krase mnogobrojni restorani i kafane, sa istorijom dugom skoro kao i Beograd. Kafanska atmosfera je ono što najbolje opisuje noćni život u Skadarliji zbog čega i privlači veliki broj posetilaca.

Sa druge strane, na Dunavskom keju nalazi se moderna Beton hala, sa mnogobrojnim elitnim objektima koji predstavljaju novo stecište mlađe gradske i urbane populacije, gde preko dana možete popiti kafu, imati porodični ili poslovni ručak, dok u večernjim časovima možete uživati u fantastičnom noćnom provodu.

U neposrednoj blizini Beton hale, na Dunavskom keju, pored šetališta, nalazi se i sportski centar 25. maj. Jedan od najluksuznijih i najpoznatijih wellness centara u Beogradu, koji u svom sklopu pored otvorenih, zatvorenih bazena i teniskih terena pruža neverovatan sportski sadržaj. Sportski centar i Beton halu će uskoro povezivati i Linijski park koji će obuhvatati deo teritorija gradskih opština Stari grad i Palilula.

Linijski park je već sada nazvan novim „plućima“ Dorćola. Prostiraće se na 4,6 km i predstavljaće svojevrsnu zelenu oazu koja će se sastojati iz 10 celina, međusobno povezanih objedinjujući kulturne, edukativne, sportsko – rekreativne i komercijalne sadržaje.

Na samo 10 minuta od Dorćol Housea, nalazi se najveći shopping centar u regionu. „Galerija“ koja je u sklopu Beograda na vodi pružiće vam potpuno novo iskustvo shoppinga, kao u velikim Evropskim prestonicama.

Izbornik