Kvalitet gradnje – materijali

Posebna pažnja i fokus posvećena je kvalitetu gradnje.

Shodno atraktivnoj lokaciji u starom jezgru centra grada na gornjem Dorćolu posebna pažnja i fokus posvećena na kvalitet gradnje, završnu obradu i odabir najkvalitetnijih materijala i opreme premium kvaliteta najpoznatijih svetskih brandova u cilju da budućim stanarima pružimo jedinstveni komfor i luksuz.

Sa ciljem komfora na najvišem nivou, potrošnji energije i povećanju ekološkog aspekta gradnje kao visokim stepenom privatnosti poseban segment posvećen je termo i zvučnoj izolaciji objekta kao i samih stanova u vidu ventilisana fasade sa termo izolacijom mineralne kamene vune debljine od 15-20 cm i završnom oblogom od prirodnog kamena u kombinaciji sa kompozitnim panelima i staklom, stolarijom opremljenom troslojnim staklopaketom sa pamplex laminiranim sigurnosnim staklom kao i dupli sendvič zidovi sa slojevima zvučne izolacije između svih stanova koji čine ovu luksuznu nekretninu u Beogradu.

Autentični ambijent u kombinaciji sa luksuznom i kvalitetnom gradnjom

Zemljište se nalazi na urbanistički vrednoj lokaciji što nameće odgovornost u pronalaženju adekvatnog i atraktivnog rešenja kako same fasade tako i materijalizacije fasadnih platna, s obzirom na sagledivost objekta iz značajnih pravaca.

U konceptualnom smislu opredeljena je različitost u pristupu arhitektonici i likovnoj obradi fasada, pri tom stvarajući jasnu razliku između dela koji je realizovan intervencijom rekonstrukcije, adaptacije i integracije ranijeg visokoparternog objekta, kao prvog dela jedinstvenog novoprojektovanog objekta, naspram izgradnje drugog dela sada jedinstvenog novoprojektovanog objekta.

Na taj način je obezbeđen reprezentativni stambeno-poslovni fond visokog standarda kada je u pitanju ekskluzivno stanovanje i poslovanje.

Izgled i kvalitet fasade Dorćol House Višnjićeva 18

Za unutrašnje zidne i plafonske površine terasa i lođa predviđeno je oblaganje ventilisanom fasadom. Ograde su predviđene u staklu. Predviđena je aluminijumska fasadna stolarija u antracit sivoj boji.

Fasade ranijeg visokoparternog objekta spratnosti Su/NPr+VPr kao prvog dela sada jedinstvenog novoprojektovanog objekta su materijalizovane u silikatnom i kamenom sistemu obrade u dva tona, sa akcentima na dekorativnim elementima kamene plastike rekonstruisanom u izvornom obliku od prirodnog kamena.

Ulične fasade drugog dela jedinstvenog novoprojektovanog objekta su predviđene kao kombinacija zid zavese sa velikim staklenim površinama i ventilisane fasade sa završnom oblogom od panela tipa „NEOLITH“ i „HunterDouglas“ brisolejima, sa dinamičnim rasporedom i veličinom prozorskih otvora.

Terase na tipskim spratovima su projektovane kao linijske ravanske površine duž ulične fasade, sa pomerljivim brisolejima koji kreiraju zasenčenje, iza kojih se nalaze prozorski otvori većih dimenzija. Opredeljene su kao dovoljno velike, u prihvatljivom odnosu naspram zatvorenih prostora kome pripadaju, uz nesmetanu mogućnost pozicioniranja nameštaja za boravak na terasi.

Izbor materijala ispunjava zahteve u pogledu visokih likovno-estetskih svojstava, kvaliteta, elegancije, trajnosti i vizuelne kompatibilnosti.

Izbornik